Omgaan met mensen is de grootste en beste klus die wij als mensen kunnen doen om te overleven in de maatschappij. Overal waar je gaat zul je tenminste één keer last gehad hebben van tenminste één negatieve mens. Het kan dan op school, op het werk of ook thuis zijn. Heb jij gedacht wat je daartegen kunt doen? Op de werkplek bijvoorbeeld kun je deze mensen niet vermijden, omdat je hen, op welke manier dan ook, nodig zal hebben om de bedrijfsdoelen te realiseren. Indien je helemaal radeloos bent geworden en je geen uitweg meer hebt, zijn er tips hieronder voor je opgesomd die je kunnen helpen:

  1. Ga niet mee met hun negativiteit:

Negatieve mensen zijn mensen die zich altijd focussen op alles wat (nog) niet werkt. Zij zijn zo negatief ingesteld dat zij beginnen te overdrijven wanneer zij praten, waardoor situaties slechter lijken dan ze zijn. Je kunt deze mensen dan de ondersteuning bieden door, als leidinggevende, een goed voorbeeld te zijn voor hen.

2. Zorg ervoor dat je ze meeneemt

Het stellen van grenzen kun je doen door de persoon mee te nemen in alles wat je doet. Om specifieker hierop in te gaan kun je de persoon bijvoorbeeld aangeven dat het bedrijfsprobleem ‘ons probleem’ is in plaats van ‘mijn probleem’.

3. Houd in jouw gedachten dat negativiteit een negatief impact heeft op jou

Meestal word je beïnvloedt door de mensen met wie jij je het meest mee bemoeit. Zo ook op de werkvloer bijvoorbeeld. Stel je maar eens voor dat je op een afdeling zit met alleen maar mensen die uitsluitend negatieve gedachten hebben. In dit geval is het dan belangrijk dat jij jezelf blijft door niet mee te gaan met hun activiteiten.

4. Zet jouw emotionele gevoelens aan de kant

Indien deze mensen jou proberen te vernederen, dien jij altijd te onthouden dat deze situatie altijd erbij hoort. Wees dan niet gevoelig, maar probeer jouw emoties altijd aan de kant te laten. Op die manier zul jij je ook minder of niet eens depressief voelen.

5. Wees positief in alles wat je doet

Positief zijn en blijven is een kunst die niet een ieder kan. Indien negativiteit naar je toe gesmeten wordt, dien jij altijd alles van een goede perspectief te bekijken. Blijf onthouden dat dingen niet zomaar gebeuren en daarom dien jij de meeste dingen te slikken. Wat wel belangrijk is, is dat jij mentaal sterk dient te staan. Blijf daarnaast altijd beleefd tegenover een ieder en heb ook respect. Op die manier kan niemand stof op jou hebben.

Aan de hand van de tips die wij hierboven voor je hebben opgesomd, hopen wij dat je de tips, overal waar jij jezelf mag bevinden, handig kunt gebruiken. Een van mijn betere vrienden is een fotograaf Roosendaal maar houdt enorm veel van lezen. Hij is een van de bedenkers van dit bericht geweest. Deze vijf tips zijn de meest belangrijke punten waar je op dient te letten bij de omgang met negatieve mensen. Let er wel op dat het niet altijd even gemakkelijk is om met negatieve mensen op te schieten. Het kost vaak tijd en moeite, maar het lukt wel zeker!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *