Mindfulness is een heel belangrijk aspect in ons menselijk leven. Heb jij enig idee waarom dit zo belangrijk is? Mindfulness is niks anders dan leven in de tegenwoordige tijd. Heel veel mensen over de wereld hebben er moeite mee. Op die manier beginnen zij te stressen en voelen zij zich niet meer op hun gemak. Als mens is stressen normaal, maar abnormaal veel stressen is ongezond. Je dient jouw grenzen dus te kennen. Wil je meer weten over het belangrijk aspect ‘mindfulness’ en wil je ook nog weten hoe je daarmee kunt oefenen? Wij raden je hierbij aan om verder te lezen. Heel veel leesplezier toegewenst!

Oefenen met mindfulness is heel erg belangrijk. Mindfulness betekent niets anders dan te leven in het heden. Wij mensen zijn meestal altijd bezorgd over morgen. Wanneer dit gebeurt, beginnen wij dan te stressen. Stel je maar eens voor dat je als mens super bezorgd bent om morgen, omdat je bijvoorbeeld wordt opgenomen voor een belangrijke operatie. In zulke gevallen raak je als mens zo gestrest, omdat je zit te piekeren. Je weet niet wat je morgen te wachten staat. Piekeren is totaal slecht voor ons mensen. Het zuigt al onze energie op, waardoor wij geen zin meer hebben in onze dagelijkse werkzaamheden. Soms kan het ook erg worden dat wij niet eens willen eten. Heel slecht dus!

Daarnaast dien je jezelf ten alle tijden sterk te houden. Hiermee bedoelen we dus dat je mentaal sterk dient te zijn. Wist je dat onze gedachten onze dag bepalen? Tja, wanneer jij jouw gedachten voedt met positieve gedachten, zul je opmerken dat je beter zult functioneren in alles wat je maar doet. Positieve gedachten komen pas wanneer jij jezelf blij weet te houden op dit moment. Denk dus niet aan wat er morgen dient te gebeuren.

Mindfulness is dus niks anders dan je bezig te houden met vandaag. Je dient je als mens bezig te houden met wat je vandaag moet doen. Natuurlijk is het daarnaast goed om alvast te plannen voor morgen, maar toch zijn wij van mening dat jij je het best met vandaag kunt bezig houden.

Op welke manier kun jij je als mens uitsluitend bezig houden met het heden? Wil je zo graag weten welke oefeningen je kunt doen om jezelf te trainen? Tja, wij hebben hieronder de beste en simpelste mindfulness oefeningen voor je opgesomd. Deze zijn onder andere:

  1. Houd je op dit moment bezig met hetgeen jou blij maakt.
  2. Werk hard vandaag, zodat je morgen kunt genieten van jouw welverdiende geld.
  3. Eet op dit moment jouw favoriet gerecht.
  4. Geniet op dit moment door naar leuke liedjes te luisteren.
  5. Zet op dit moment geld aan de kant, zodat je geld hebt voor morgen om te overleven.
  6. Bel jouw favoriete mensen op dit moment op om ze te zeggen hoeveel ze voor je betekenen.
  7. Ben je een chocola liefhebber? Eet dan een stukje vandaag, zodat jij je goed zult voelen.
  8. Ben je gestrest? Probeer op dit moment dan voor vijf minuten te stoppen met hetgeen je doet.
  9. Wat helpt nog meer tegen stres? Tja, medicatie natuurlijk! Mediteren is een heel goede vorm van stres reduceren. Wanneer je mediteert zul je opmerken dat jij je niet meer gespannen zult voelen. Jouw ademhaling zal dan ook versoepelen en op die manier zul je gemotiveerd zijn om verder te gaan met hetgeen je bezig was.
  10. Ben je een dierenliefhebber? Om niet gestrest te zijn, kun je op dit moment bijvoorbeeld een half uurtje tijd doorbrengen met jouw huisdier. Dit kan een hond of kat zijn. Huisdieren worden in de meeste gevallen gezien als de beste dingen die helpen tegen stres. Leef dus in het moment en geniet van jouw huisdieren!

Aan de hand van dit artikel hopen wij dat je nu weet hoe je jouw mind kunt trainen. Dit is van belang, omdat je als mens niet gestrest dient te zijn. Om niet te stressen over morgen, is het van belang dat jij je bezighoudt met mindfulness oefeningen. Succes met de oefeningen!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.