Reclame is een krachtige tool om invloed te hebben op de gezondheid en welzijn van mensen. Een goede advertentie kan ingrijpende gevolgen hebben voor onze beslissingen, waardoor we de nieuwste gadget kopen, waardoor we overstappen van een merk dat onze familie al generaties lang vertrouwt, of stemmen op een kandidaat waar we weinig van weten. Als het gaat om gezondheid, zijn marketing en reclame traditioneel gemonopoliseerd door industrieën die ongezonde gewoonten en gedrag bevorderen. Maar een goede marketing is zo sterk dat dat beeld ook verbroken kan worden. Met een goed opgezette marketingplan kan je gezondheid promoten.

Wat zijn de voordelen voor het promoten van gezondheid?

Veel bedrijven in de voedingsindustrie proberen zoveel als mogelijk hun producten te promoten. Elk bedrijf vindt de eigen productie gezonder dan die van de concurrent. Het belangrijkste doel van de voedingsindustrie is om gezonde voeding te stimuleren met als gevolg een gezonde levensstijl. Goede gezondheid gaat niet alleen over gezond eten en bewegen – het omvat ook een positieve geestelijke gezondheid, gezond zelfbeeld en een gezonde levensstijl. 

Enkele tips om gezondheid te promoten

Gezondheidsbeurzen organiseren

Het organiseren van een Gezondheidsbeurs in jouw gemeenschap bouwt niet alleen jouw reputatie op, maar laat ook iedereen in jouw omgeving weten dat je een gezaghebbende persoon en een leider in jouw branche bent. Nodig andere professionals in jouw vakgebied uit om te praten over gezondheid en persoonlijke verzorging, en mogelijk interactie met het publiek. Dit biedt je ook een geweldige mogelijkheid om verbindingen te bouwen binnen jouw zakelijke raamwerk. Neem zoveel mogelijk promotiemateriaal mee, zoals pamfletten, visitekaartjes en afhaalbonnen. Je kunt dit ook gebruiken om jouw sociale netwerkpagina’s te promoten via scanbare QR-codes in uw pamfletten. Heb je hulp nodig met het maken van kwalitatieve promotiemateriaal klik voor meer informatie. 

Adverteren in jouw niche

Ooit gehoord van gerichte reclame? Het kost misschien wat meer tijd om campagne te voeren, maar de resultaten zijn het zeker waard. Je kunt dit doen door contact op te nemen met jouw plaatselijke ziekenhuizen, klinieken, apotheken en gezondheidscentra en hen te overtuigen om jouw zakelijke pamfletten/ kaarten aan hun klanten te laten zien. Dit kan ook op een voor beide partijen voordelige manier worden gedaan door overeen te komen hun diensten ook aan te bevelen aan jouw klanten, indien de noodzaak zich voordoet. Dit geeft je de mogelijkheid om jouw bedrijf op het juiste moment onder de juiste mensen te brengen.

Traditionele marketingHoewel technologische ontwikkelingen het gezicht van moderne marketingmethoden hebben veranderd, is een traditionele aanpak nog niet uitgesloten. Banners, gedrukte advertenties en wegwijzers zijn nog steeds effectieve manieren om de naam van jouw bedrijf in de hoofden van mensen te planten. Print een paar advertenties uit en geef het door in je buurt, en hamer een aantal wegwijzers in je buurt. Op deze manier zal jouw bedrijf het eerste zijn dat mensen zich zullen herinneren als het gaat om gezondheid.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.